Om tiddelibom

Tiddelibom er en bitteliten nettbutikk med strikkeoppskrifter for strikkemammaer med strikkefeber.

Selv er jeg firebarnsmamma med en ustoppelig skapertrang. Jeg strikker på kino, i bilen, på stranda, på bursdag - ja overalt. Med et yrke som Art Director i reklamebyrået The Pitch har jeg behov for å skape noe håndfast som en motvekt til alt det digitale.

Da jeg ventet mitt første barn fikk jeg øynene opp for en ny verden da jeg forvillet meg inn i en garnbutikk og kjøpte mine første strikkepinner. Det tok litt tid å knekke "strikkekoden", og etterhvert som mestringsfølelsen ble styrket ble det altfor spennende å finne på eget design. Den gangen (for bare 10 år siden) var det omtrent bare meg og "bestemødrene" som strikket, så et skrått blikk og en spiss kommentar i ny og ne fikk bare være. Jeg var bitt av basillen og klarte ikke stoppe.

Da vi i 2011 fikk en bitteliten datter på rett over 2 kg fikk strikkingen en viktigere rolle. Det fantes ikke oppskrifter i denne bittelille størrelsen, og behovet for å lage egne ullplagg var akutt.

I mars 2018 utga jeg, i samarbeid med Gyldendal Norsk Forlag, strikkeboken TIddelibomstrikk. Boken består av 34 strikkeoppskrifter for barn i størrelser fra prematur og opp til fem år.

Praktisk informasjon

Når du kjøper en oppskrift i nettbutikken min vil du få den automatisk tilsendt på epost som en nedlastbar pdf. Merk deg at det er noen smarttelefoner som har problemer med å laste ned pdf'en, så om du ikke får det til på din mobil kan det være smart å flytte deg over til en vanlig PC/Mac.

Psst: Oppskriften du kjøper er kun til ditt bruk, og kan ikke videredistribueres. Det er heller ikke lov å produsere plagg etter tiddelibom sitt design for videre salg.

Please note

When you buy a knitting pattern in my webshop you will receive a confirmation e-mail. You will also receive an e-mail with link to download the PDF. Please note that all tiddelibom knitting patterns are sold for private use only.